Home » ПУБЛИЧНА ИЗЯВА НА ГРУПА „МЛАД ФИЛОЛОГ“ ПО ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС“

ПУБЛИЧНА ИЗЯВА НА ГРУПА „МЛАД ФИЛОЛОГ“ ПО ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС“

Публичната изява на групата за  преодоляване на обучителни затруднения по Български език и литература  ”Млад филолог” сформирана от петокласници се проведе на 27 април 2018 година от 13.30 часа в учебната стая в ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий” и продължи два часа.
Целта на публичната изява бе да покаже развитието  на способностите на учениците и как се е повишила мотивацията им за учене чрез дейностите, развиващи специфични знания, умения и компетентности.
Публичната изява протече по предварителния план :

  1. Състезания по четене на кратки приказки и анекдоти, пословици и поговорки.
  2. Кръстословица за досетливите.
  3. Занимателни игри.
  4. Състезание за най- много отгатнати гатанки.
  5. Рецитиране на детски стихотворения и скоропоговорки с излъчване на победител за най-изразително и вярно рецитиране на  стихотворение и най- бързо изговаряне на скоропоговорки.
  6. Награждаване на спечелилите от петте кръга.

В състезанието по четене на кратки приказки и анекдоти учениците вложиха много старание, но нямаше артистичен художествен прочит. Бяха излъчени двама победители- за най-гладко и вярно четене – Минка Манолова и Самуил Юриев.
В решаването на кръстословицата взеха участие всички ученици.
Те приложиха на практика усвоените през обучението знания за граматиката и лексикологията на българския език.
Росица Минкова най-много знания и умения като отговори на три въпроса.
След успешното попълване по вертикала в кръстословицата се получи името на групата „Млад филолог”.
В изложбата бяха включени таблата изготвени по време на занятията: табло” В царството на Частите на речта”, ”Вълшебната страна-Пунктуация”.
Всички ученици показаха своя напредък в развитието си. Успехите на групата бяха видими и реакциите на родителите бяха позитивни.
Всички ученици от групата” Млад филолог” получиха поздравления от родителите за положеното старание  през цялото обучение и награди.
Участието в проекта разви способностите на учениците и повиши мотивацията им за учене чрез дейностите, развиващи специфични знания, умения и компетентности.
На събитието присъстваха родителите на изявилите се ученици.

 

юни 2024
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930